HOZZÁVALÓK:
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
8 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
15 dkg liszt,
fél csomag sütőpor,
15 dkg mogyoró,
10 dkg csokoládé,
málnadzsem,
50 dkg málna.
A CITROMOS MÁZHOZ:
20 dkg porcukor,
fél citrom leve,
2 evőkanál forró víz.
ELKÉSZÍTÉS:
A vajat a cukorral kikeverjük,közben egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját.
Majd beletesszük a vaníliás cukrot,a felvert habot,a lisztet,a sütőport és az őrölt mogyorót.
Amikor jól összekevertük,a tésztát két részre osztjuk.
A fele tésztát margarinnal kikent,lisztezett tepsibe tesszük,és mérsékelten meleg sütőbe sütjük.
Ezalatt a tészta másik felébe olvasztott csokoládét keverünk,és ezt a tésztát is megsütjük.
A csokoládés tésztát málnadzsemmel megkenjük,és betakarjuk a fehér tésztával.
A jól elkevert citromos mázzal bevonjuk,felszeleteljük,esetleg málnaszemekkel díszítjük.