HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
20 dkg margarin,
fél citrom leve,
1-1 dl tej és tejföl,
1 tojás,
só.
A KRÉMHEZ:
12 dkg vaj,
3 kockasajt,
2 evőkanál tejföl,
só.
A DÍSZÍTÉSHEZ:
15 dkg reszelt Trappista sajt.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a tejben az éleszőt felfuttatjuk,és a többi alapanyaggal összegyúrjuk,hogy konnyen nyjtható legyen.
30 percig pihentetjük,majd ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Kiszaggatjuk úgy,hogy mindig 1 sima,1 pedig a közepén lyukasztott pogácsa legyen.
Ezeket felvert tojással megkenjük,összeragasztjuk,és megsütjük.
A krém hozzávalóit jó alaposan kikeverjük,minden pogácsa közepébe egy halmot rakunk,és a tetejüket reszelt sajttal megintjük.