HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
12,5 dkg vaj(a formához),
1 tojás,
1 evőkanál tejföl.
A TÖLTELÉKHEZ:
50 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
fél-fél csokor petrezselyem és kapor,
3 dkg vaj,
4 tojás,
4 evőkanál tejföl.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a vajjal, a tojással,a tejföllel és egy csipet sóval.
Fóliába csomagoljuk,és egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A gombát megtisztítjuk,szeletekre vágjuk.
A hagymát meghámozzuk,felaprítjuk.
A zöld fűszereket leöblítjük,finomra vágjuk.
A sütőt 200°C-ra(gázsütő 3.fokozat) előmelegítjük.
Felforrósítjuk a vajat,és a gombát a hagymával kb.5 percig pirítjuk benne.
Sóval,borssal fűszerezzük,és ha kihűlt,belekeverjük a zöld fűszereket és a tojásokat.
Kivajazzuk a kosárkaformá(ka)t.
A tésztával kibéleljük úgy,hogy az oldalukra is jusson.
Villával több helyen megszúrkáljuk a tésztát,szétosztjuk rajtuk a gombás masszát.
A sütőbe tolva megsütjük.