HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
2,5 dl langyos tej,
40 dkg margarin,
1 tojás,
6 dkg cukor,
1 csipet só.
A TETEJÉRE:
35 dkg liszt,
20 dkg cukor,
20 dkg margarin,
5 dkg mandulaforgács.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztet egy tálba szitáljuk,a közepébe mélyedést készítünk.
Beletördeljük az élesztőt,és elkeverjük langyos tejjel.
A kovász tetejét meghintjük kevés lisztel.
Letakarva meleghelyre tesszük.
Addig hagyjuk kelni,amíg a kovász teteje hólyagos,töredezett nem lesz.
A margarint felolvasztjuk,elkeverjük a tojással,a cukorral és a sóval,majd a kovászhoz adjuk.
Az egészet összegyúrjuk,és addig dagasztuj,amíg szép sima,hólyagos nem lesz,és el nem válik az edény falától.
Ismét letakarjuk,és kb.1 órán át kelesztjük.
Ezalatt a szilvákat megmossuk,lecsepegtetjük.
Hegyes késsel hosszában nagy részre vágjuk.
Amikor a tészta megkellt,kinyújtjuk,tepsibe helyezzük,villával sűrűn megszúrkáljuk,és megrakjuk szilvával.
A tetejéhez elkészítjük a morzsát.
Összekeverjük a lisztet és a cukrot margarinnal,ujjaink között elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a mandulaforgácsot,és a szilva tetejére szórjuk.
További 15 percig kell hagyjuk.
Ezután előmelegített sütőbe tolva kb. 200°C-on 20-30 percig sütjük.