HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
30 dkg margarin,
40 dkg túró,
1 evőkanál só,
2 tojás,
15 dkg reszelt sajt.
ELKÉSZÍTÉS:
A túrót kissé áttörjük,összegyúrjuk a margarinnal,a lisztet,a sóval,egy egész tojással,és egy tojássárgájával.
Amikor a tésztát jól összedolgozzuk,kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk,és sütő lemezre fektetjük.
A tetejét megkejük a maradék kissé felvert tojás fehérjével,és gazdagon megszórjuk a reszelt sajttal.
Ezután derejevágóval(vagy késsel) 8-10 centi hosszú kb. 1 centi széles csíkokra vágjuk,és előmelegített forró sütőben aranyszínűre sütjük.
A tepsibe hagyjuk hülni,amikor már csak langyos a vágatok mentén rudakra tördeljük.
Gyorsan elkészíthető,finom nassi.