HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
20 dkg reszelt Trappista sajt,
2 dkg élesztő,
1 dl tej,
1,5 dl tejföl,
10 dkg margarin,
2 tojás,
1 evőkanál só.
A TETEJÉRE:
1 tojás,
5 dkg reszelt sajt.
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk,a megszitált liszt közepében egy fészket készítünk,beletesszük a felfutott élesztőt,margarint,1 tojás sárgáját,sót,tejfölt,az egészet jól összedolgozzuk.
Langyos helyen 15-20 percig pihentetjük.
Utána még egyszer átgyúrjuk,és ismét pihentetjük,majd lisztezett nyújtódeszkán 1 ujjnyira kinyújtjuk,pogácsaszaggasztóval kiszaggatjuk.
Kizsírozott sütőlapon vagy tepsiben elhelyezzük,tetejét 1 felvert tojással megkenjük,és reszelt sajttal megszórjuk.
Középmeleg sütőben megsütjük.