HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
2 dl tejföl,
1 csapott evőkanál só.
A TÖLTELÉKHEZ:
20 dkg margarin,
10 dkg liszt,
5 dl tej,
10 dkg sajt,
1 tojás,
só,
bors.
ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókat összedolgozzuk,2 órán át pihentetjük,majd vékonyra kinyújtjuk,és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
A margarinból és a lisztből rántást készítünk,felengedjük a forrásban lévő tejjel,vigyázva,hogy a kapott massza ne legyen túl lágy.
Hozzákeverjük a tojások sárgáját a felvert fehérjével eggyütt.
Végül hozzáadjuk a reszelt sajtot,és közben sóval,borssal ízesítjük.
Cukrász kellékesnél kapható rudakra van szükség a tészta formára sütéséhez.
A tésztacsíkokból egyet-egyet feltekerünk a rudacskákra,megkenjük és megsütjük.
Miután kisültek,óvatosan kiskanállal vagy habzsák segítségével a finom töltelékkel megtöltjük.
A megtöltött rolók végeit reszelt sajtba mártjuk.
Nagyon finom,kiadós vendégváró sütemény.